Międzynarodowy Dzień Pizzy. Przygotuj swoją własną pizzę PRZEPISY
Już jutro, 9 lutego pizza obchodzi swoje święto. Z salami, szynką czy boczkiem, z oliwkami, pieczarkami czy cebulką. Nie musisz dzwonić do pizzeri by zjeść...
Masterchef Grzegorz Zawierucha opowiada nam o kuchni od... kuchni [rozmowa NaM]
Masterchef Grzegorz Zawierucha, zwycięzca 8. edycji programu TVN, który właśnie wydał swoją pierwszą książkę kucharską „Zawierucha w kuchni”, opowiada nam o...
Co ty wiesz o grillowaniu?
Grillowanie to nasza dyscyplina narodowa. Nawet najlepszym zdarza się jednak popełnić podstawowe błędy. Sprawdź swoją wiedzę na temat zasad grillowania -...
VII Opoczyńskie Spotkanie Wigilijne. Koncert kolęd i jasełka (foto)
Opoczyńska wigilia - dzień pełen świątecznej tradycji i rodzinnej atmosfery, miała miejsce w niedzielę (16 grudnia) w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w...
Prezentacja tradycyjnych stołów wigilijnych w Sławnie (foto)
Prezentacja tradycyjnych stołów wigilijnych odbyła się w niedzielę (16 grudnia) w Sławnie. Miejscem świątecznego spotkania była remiza tamtejszej Ochotniczej...
Zrób ogórki małosolne. To nic trudnego [PROSTY PRZEPIS]
Trzy, cztery dni stania w słoju i możesz się cieszyć pysznymi, domowymi, ogórkami małosolnymi do obiadku (do kanapek i sałatek też są idealne). Zrobić je jest...
10 sposobów jak pozbyć się muszek z kuchni
Muszki owocówki latem i jesienią mogą stać się prawdziwym utrapieniem. Kolonizują nasze kuchnie i stadami fruwają nad zlewem, blatem bufetu i stołem. Bardzo...
Dziś Międzynarodowy Dzień Falafela
Międzynarodowy Dzień Falafela obchodzony jest 12 czerwca. Kotleciki z cieciorki na stałe wpisały się nie tylko w dietę wegetarian, ale także poszukiwaczy...
Burgery, ciabatty, kołacze już czekają. Food trucki zapraszają (Foto)
Kozackie burgery, grillowane ciabatty, kołacze węgierskie już na was czekają. Smaki świata "zjechały" na pl. Kościuszki w Tomaszowie Maz., gdzie dzisiaj ( 9...
XI Powiatowe Święto Ziemniaka (fotorelacja)
Bożena Szczepańska z Marianki w gminie Lubochnia została Królową Ziemniaka podczas Powiatowego Święta Ziemniaka, którego już po raz 11. gospodarzem była gmina...
I Festiwal Pieroga w Anielinie
Aż 750 pierogów przygotowały na I Festiwal Pieroga panie z Kół Gospodyń Wiejskich w gminie Poświętne (powiat opoczyński). Pierogi były najprzeróżniejsze, od...
Od wodzionki i moczki po żur, czyli Śląsk zupami stoi [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. W większości domów w naszym kraju podczas obiadu nie może zabraknąć zupy. Podajemy...
Podlaska kuchnia to nie tylko dania z ziemniaków
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl opisujemy smaki regionu. Rozmawiamy z szefem kuchni w hotelu Cristal w Białymstoku, Łukaszem Rakowskim.
Tajemnica smaku toruńskich pierników? Długie leżakowanie i korzenne przyprawy
Pierniki mają długą tradycję. Pierwsze wzmianki o najbardziej znanym toruńskim przysmaku pojawiły się pod koniec XIV wieku. W ramach akcji...
Kuchnia lubuska jest bardzo różnorodna, a w Gorzowie królują bułki z pieczarkami [zdjęcia, przepisy]
Jaka jest lubuska sztandarowa potrawa? - Chyba nie ma takiej. Nasza kuchnia jest bardzo różnorodna, stanowi zlepek kuchni z wielu regionów - odpowiada...
W przedwojennym Wrocławiu rządziły raki, ryby i dziczyzna [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl będziemy opisywać smaki naszego regionu. Z Grzegorzem Pomietło, szefem kuchni w Art Hotelu rozmawialiśmy o kuchni...
Pyry, gzik i rogale świętomarcińskie. Kuchnia z Wielkopolski kusi smakami
Jak smakuje Wielkopolska, czym pachnie Poznań, co poznaniacy jedzą podczas niedzielnego obiadu? Zapraszamy Was w kulinarną podróż po Polsce. I do udziału w...
Kuchnia regionalna na Pomorzu. Bogactwo kuchni kaszubskiej: Śledzie, słodkie ruchanki
W woj. pomorskim mamy zarejestrowane aż 172 produkty tradycyjne, co daje drugie miejsce w kraju po Podkarpaciu. Czym się wyróżnia kuchnia z Kaszub?
Krakowska kuchnia jest jak obwarzanek, czyli o przysmakach stolicy Małopolski [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. Dziś opowiemy Wam o specjałach Krakowa.
Lubuska kuchnia jest bardzo różnorodna. Stanowi zlepek kuchni z wielu regionów
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. Dziś zapraszamy Was w podróż po lubuskim świecie smaków.
Paprykarz szczeciński i serek kozi - kulinarne perły w Zachodniopomorskiem
Zachodniopomorskie specjały są już znane w całej Polsce. Tegoroczne perły kulinarne w naszym województwie to serek kozi, paprykarz szczeciński i pierniki...
Kaczka, gęś, powidła... Józef Sadkiewicz opowiada o smakach kuchni naszego regionu [wideo]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. Jakie potrawy kojarzą Wam się z z Bydgoszczą i jej okolicami?
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano tydzień temu w kategorii Inspektoraty
Dodano 2 miesiące temu w kategorii Salon optyczny
Dodano 2 miesiące temu w kategorii Stomatolog
Dodano 4 miesiące temu w kategorii Inspektoraty