Jakub Steuermark, kucharz z Pytania na Śniadanie, gotował z opoczyńskimi gospodyniami
Gospodynie z Adamowa, Janowa Karwickiego i Karwic odwiedził Jakub Steuermark, kucharz znany między innymi z programu telewizyjnego „Pytanie na śniadanie”, przewodniczący komisji na Festiwalu „Polska od kuchni”.
Tym razem nie było gotowania na ekranie, ale za to pod kulinarną lupę zostały wzięte prawdziwe opoczyńskie przysmaki: porka z ciućkami, zalewajka i bomby.
- Kucharz podzielił się z gospodyniami swoją wieloletnią wiedzą i doświadczeniem. Opowiedział między innymi o interesujących patentach, wartych wykorzystania podczas przygotowywania i podawania dań - opowiada opoczyński MDK.
Warto wspomnieć, że kulinarne warsztaty są efektem współpracy, jaka nawiązała się pomiędzy Iwoną Sroką, przewodniczącą Koła Gospodyń Wiejskich w Adamowie i Jakubem Steuermarkiem, podczas jej gościnnego występu w „Pytaniu na śniadanie”. Przypomnijmy, że na początku listopada przewodnicząca KGW Adamów wystąpiła w programie prezentując przepis na tradycyjny chleb domowej roboty.
Jak globalne ocieplenie zmienia wakacyjne trendy?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?