MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Marynata: połącz 1/2 szkl. oliwy z oliwek z 1/4 szkl....
fot. RitaE/pixabay.com

Jaka marynata do mięsa na grilla, a jaka do warzyw? Sprawdź przepisy na marynaty do karkówki, kurczaka, żeberek, ryby, tofu i grzybów

Marynata do ryby

Marynata: połącz 1/2 szkl. oliwy z oliwek z 1/4 szkl. płynnego miodu i 1/4 szkl. soku pomarańczowego, dodając 2 łyżki octu balsamicznego i 2 zgniecione ząbki czosnku.

Alternatywnie:
Sucha mieszanka do nacierania: wymieszaj sproszkowane przyprawy – 1 łyżkę cebuli z 1 łyżką czosnku, 1 łyżką słodkiej papryki, 1 łyżką suszonego oregano, 1/2 łyżki pieprzu kajeńskiego i 1 łyżeczką soli.

Zobacz również

Kalina Mała. Szóste spotkanie ze storczykami

Kalina Mała. Szóste spotkanie ze storczykami

Andrzej Makar prezesem PGKiM w Jarosławiu

Andrzej Makar prezesem PGKiM w Jarosławiu

Polecamy

Zamek Księcia Henryka to perła Karkonoszy. Odwiedź go, zanim pojawią się tłumy

Zamek Księcia Henryka to perła Karkonoszy. Odwiedź go, zanim pojawią się tłumy

Jak wakacyjny rejs, to tylko tam! Czekają na ciebie niezapomniane przygody

Jak wakacyjny rejs, to tylko tam! Czekają na ciebie niezapomniane przygody

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz